Recept: Bra självkänsla

Jag plockade nyligen upp en bok jag haft länge på nytt, "Mia Törnbloms samlade tankar om Självkänsla". Hennes historia är ett inspirerande exempel på vad träning kan åstakomma. Boken innehåller även många fler exempel detta.

Även texten nedan inspirerar mig nu. Inspirerar den dig? 


Ingredienser

Ett tydligt #jag
En passande dos #inre uppmärksamhet
En STOR dos nyttiga #presuppositioner
En – eller flera – goda #intentioner
Rikligt med själv-#pacing och tillräckligt med själv#leading
Tillit till dina #omedvetna resurser
För lång hållbarhet: tillsätt #kongruens över tid

 

Tillvägagångssätt

Starta med ett tydligt #jag: Ta ett djupt andetag och påminn dig om att du är värdefull för att du finns till. Säg "jag" när du pratar för dig själv och kräv respekt för dina gränser och acceptans av att du vet bäst för dig.

Tillsätt passande doser med #inre uppmärksamhet och


 

Tillsätt passande doser med #inre uppmärksamhet och sortera i #presuppositionerna du har om dig själv: välj de nyttiga och välj bort de onyttiga. Har du många #presuppositioner om vad andra tänker och tror om dig? Välj de nyttiga, kasta de onyttiga och tillsätt en sund dos av «jag är tillräckligt bra» och «det spelar ingen roll vad andra tänker och tror…»

Ta en eller flera goda #intentioner som är viktiga för dig och ger kraft och riktning i ditt liv. Blanda i rikligt med själv-#pacing – möt dig själv där du är, och välj full acceptans för dig själv och dina erfarenheter. Tillsätt tillräckligt med själv-#leading till att du skapar det liv du önskar dig.

Avsluta med en stor dos tillit till dina #omedvetna resurser: Du har allt du behöver – och det ordnar sig.

Tillsätt #kongruens över tid, genom att upprepa receptet regelbundet.
Etiketter: självkänsla